Je krijgt een baby? En het is een meisje? Wauw, gefeliciteerd! Nu je weet welk geslacht je kindje heeft wil je vast een paar mooie meisjesnamen voor haar vinden. Dit kan een stoere naam zijn, of misschien een lieve. Een lange naam of misschien ben je meer een fan van korte namen. Geen idee welke naam jij je meisje wilt geven nog? Wij hebben een paar suggesties voor je.

Lieve meisjesnamen

De meeste meisjesnamen zijn lief. Niet zo gek, want meisjes zijn ook vaak veel liever en meer zachtaardig dan jongens. Lieve namen hebben zachte, schattige klanken. Denk aan lieve namen als Sofie, Vera of Aubree. Deze namen hebben een zachte lieve toon, die bij een schattig meisje horen.

Bloemen namen

Veel meisjesnamen zijn de namen van bloemen. Niet gek, want bloemen zijn mooi en sierlijk. Iedereen houdt van deze planten met hun heldere kleuren. Wil je, je nieuwe kindje vernoemen naar een bloem? Denk dan eens na over meisjesnamen als bijvoorbeeld Iris, Lily of Roos. Dit zijn prachtige namen die bij jou prachtige kindje passen. Wil je liever iets originelers? Ga dan voor Zinnia, Mentha of Cassia. Originele bloemen namen voor je kindje.

Aparte namen met een unieke betekenis

Zijn de namen Zinnia, Mentha en Cassia niet apart of leuk genoeg? Er zijn nog genoeg andere aparte meisjesnamen met een bijzondere betekenis. Arianna, bijvoorbeeld. Deze naam betekent heel heilig. Of Nomi? Deze naam is afgeleid van de wat bekendere naam Naomi en betekent schoonheid. Ulyssa is ook een mooie aparte naam. Ulyssa betekent loper.

Stoere namen

Ben je al die aparte of lieve namen een beetje zat en wil jij liever een geweldige en vooral stoere naam voor de nieuwe aanwinst van het gezin? Een stoere naam kan je kindje zelfvertrouwen geven. Je kan bijvoorbeeld denken aan stoere korte namen als Mia, Elin of Tera, maar ook aan lange stoere namen als Charlie, Julia of Nadiye. Deze zijn langer, maar niet minder stoer.

Buitenlandse namen voor je kindje

Zat je meer aan buitenlandse namen te denken? Er zijn zat landen die hele mooie buitenlandse namen hebben, ook voor een Nederlands meisje. Denk bijvoorbeeld aan Franse namen, Engelse namen of Marokkaanse namen. Maar ook Scandinavische namen kunnen heel mooi zijn, voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Nora, Kiana of Aasta!